Формування обліково-аналітичного забезпечення управління виробничими витратами підприємства - Карпішина, Анастасія Романівна (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
Метою роботи є вивчення сучасного стану організації обліку, аналізу та управління виробничими витратами, формування практичних рекомендацій щодо вдосконалення систем обліково-аналітичної роботи з управління та оптимізації витрат виробництва. Було досліджено діючу систему обліку витрат на виробництво одягу та виконано аналіз та оцінку витрат швейного підприємства. Розроблено нову систему та механізм управління витратами з деталізацією актуальних методів, напрямків, заходів та управлінських інструментів; надані практичні рекомендації щодо удосконалення системи управління витратами ТОВ «Intruder» і пропозиції щодо обліку, аналізу та контролю за виробничими витратами. За результатами дослідження сформульовані теоретичні та практичні положення, що доведені автором до чітких пропозицій про вдосконалення обліково-аналітичне забезпечення обліку витрат підприємства.
Formation of accounting and analytical support for management of production costs of the enterprise
Науковий керівник : Пеняк Юлія Сергіївна, кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку та оподаткування
Keywords: витрати; планування; управління; облік; фінансовий облік; бюджетування; costs; planning; management; accounting; financial accounting; budgeting; SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics