Геологічна будова Бориславського нафтового родовища (Львівська область) - Пономаренко, Іван Олександрович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
В крейдовий та палеогеновий період Бориславське нафтогазоконденсатне родовище (НГКР) представляє собою глибоке море, в якому йшло інтенсивне осадонакопичення карбонатних порід змитих зі східного берега та силікатних з західного. Родовище на даний момент знаходиться не там, де воно утворилось. Поклади знаходяться в алохтоні та знаходяться на стадії руйнування. Аналіз отриманих після побудови схематичної палінспастичної реконструкції даних показав скорочення ширини досліджуваної ділянки в чотири рази, та збільшення товщини в два рази після складкоутворення. Проведені розрахунки виявили коефіцієнт площинної нафтоносності для основних продуктивних горизонтів покладів. Він варіюється від 0,0798 для основного продуктивного горизонту Попельського блоку Нижньопопельської складки до 0,930 для основного продуктивного горизонту Попельського блоку Глибинної складки. Середній коефіцієнт площинної нафтоносності – 0,435.
Керівник: Горяйнов Сергій Володимирович, кандидат геолого-мінералогічних наук, доцент кафедри фундаментальної і прикладної геології
Keywords: NATURAL SCIENCES::Earth sciences::Endogenous earth sciences::Solid earth geology and petrology; Передкарпатська нафтогазоносна провінція; нафтогазоносність; пошуково-розвідувальны роботи; Бориславське нафтогазоконденсатне родовище; водовмісні породи; палінспастична реконструкція даних; геологічна будова Бориславського нафтогазоконденсатного родовища (НГКР); Borislav oil and gas condensate field; water-bearing rocks; palinspastic data reconstruction; geological structure of the Borislav oil and gas condensate field (NGCR)