Некос, А.Н.2011-08-152011-08-152008Некос А.Н. Трофогеографія – новий напрям наукових досліджень / А.Н. Некос // Проблеми безперервної географiчної освiти i картографiї: збiрник наукових праць / Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна. – Х.: Видавництво ХНУ iм. В.Н. Каразiна; Iнститут передових технологiй, 2008. – Вип.8. – С.УДК 911+504.03:504.054https://ekhnuir.karazin.ua/handle/123456789/4414Наші вже понад чотирьохрічні дослідження показали, що формування якості рослинної продукції широкого споживання розглядається як результат природних та соціально-економічних умов. Тому, виділяючи новий науковий напрям у географічних дослідженнях, вже необхідно сформулювати визначення: під трофогеографією розуміється вивчення якості продуктів харчування рослинного походження, що формується під впливом природних, соціально-економічних та інших факторів (умов), які функціонують (існують) у геосистемах і впливають на життєдіяльність живої речовини.ruтрофогеографіяякість рослинної продукціїпродукти харчування рослинного походженнягеосистемажиттєдіяльність живої речовиниТрофогеографія – новий напрям наукових дослідженьArticle