Перший Всеросійський з’їзд представників міст з питань поліпшення міських фінансів про виділення міст в самостійні земські одиниці: обговорення концепції та програми дій - Чорний, Д.М. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2011)
У статті розглядається обговорення стосунків між містами та земствами на Першому Всеросійському з’їзді представників міст з питань поліпшення міських фінансів. Проаналізовано хід пленарного засідання, роботу спеціальної комісії з’їзду та ухвалене рішення щодо концепції законопроекту про виділення міст в окремі земські одиниці.
Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія: Історія України. Українознавство: історичні та філософські науки http://www-philosophy.univer.kharkov.ua/ua/kafedra/visnyk_ua.html
Keywords: місто; земство; місцева реформа; повіт; губернія; фінанси