Міжнародна інформація : методичні рекомендації до вивчення дисципліни для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» освітньої програми «Міжнародні відносини та регіональні студії» [Електронний ресурс] - Панасенко, Ганна Сергіївна; Panasenko, Hanna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Видання розроблено для здобувачів вищої освіти спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти (освітня програма «Міжнародні відносини та регіональні студії»); містить структурований виклад основних теоретичних і практичних аспектів дисципліни «Міжнародна інформація». У ньому розглянуто ключові поняття та категорії, принципи функціонування міжнародних інформаційних потоків, механізми інформаційної політики держав, а також роль масмедіа та цифрових технологій у міжнародних комунікаціях. Окрему увагу приділено аналізу сучасних викликів інформаційної безпеки, маніпулятивним технологіям у міжнародному інформаційному просторі, а також методам збору, обробки та аналізу міжнародної інформації. Рекомендації містять перелік основних тем, питання для самостійного опрацювання, практичні кейси, що сприяють ефективному засвоєнню матеріалу та розвитку критичного мислення здобувачів вищої освіти. Видання розраховане на студентів, викладачів, а також усіх, хто цікавиться проблематикою міжнародної інформації та її впливом на глобальні політичні процеси.
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Media and communication studies; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; інформація в міжнародних відносинах; комунікаційні стратегії; інформаційна безпека