Глобалізація і політична культура - Півнева, Л.М.; Саєнко, В.Ю. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2008)
У статті аналізуються деякі проблеми наслідків глобалізації для політичної культури, які характеризуються перебудовою політичних відносин. Розглядається взаємозв’язок політичної культури і глобалізації на рівні еліт і мас. Виокремлюється зростання ролі глобальних політичних цінностей та особливості їх поширення внаслідок міграції, що викликає поворот націй-держав до політики мультикультуралізму.
Keywords: глобалізація; політична культура; політика мультикультуралізму