Ідіостиль Стівена Кінга: лексико-стилістичні особливості перекладу - Донцова, Aннa Oлeгiвнa; Dontsova, A. O. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Актуальність дослідження. Популярність творів Стівена Кінга в Україні важко недооцінити, а оскільки автор все ще активно продовжує писати, то важливо проаналізувати прийоми передачі лексико-стилістичних особливостей його прози. Дослідження ідіостилю С. Кінга дозволить глибше зрозуміти не лише механізми індивідуального авторського стилю, але і можливі стратегії його відтворення у цільовій мові. … Наукова новизна дослідження. У роботі здійснено комплексний аналіз лексико-стилістичних особливостей ідіостилю Стівена Кінга та методів їх відтворення українською мовою, що дозволило поглибити розуміння специфіки передачі індивідуального авторського стилю. Окрім того, результати дослідження доповнюють уявлення про закономірності та проблеми відтворення ідіостилю сучасних англомовних письменників засобами української мови.
Stephen King's idiostyle: lexical and stylistic features of translation
Керівник роботи: Лук’янова, кандидат філологічних наук, доцент кафедри перекладознавства імені Миколи Лукаша факультету іноземних мов
Keywords: HUMANITIES and RELIGION; художня література; ідіостиль; Стівен Кінг; переклад; перекладацькі прийоми; fiction literature; individual writing style; Stephen King; translation; translation techniques