Еволюція партійної системи США - Денисов, Денис Ігорович; Denysov, D. I. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню історичної еволюції партійної системи Сполучених Штатів Америки, з акцентом на формуванні та стійкості двопартійної моделі, а також сучасним викликам та перспективам інституціоналізації третьої партії.

This bachelor’s thesis is devoted to the study of the historical evolution of the United States party system, with a focus on the development and resilience of the two-party model, as well as the contemporary challenges and prospects for the institutionalization of a third party.
The Evolution of the U.S. Party System
Керівник роботи : Фісун Олександр Анатолійович завідувач кафедри політології, доктор політичних наук, професор
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects; партійна система; США; двопартійність; треті партії; виборча система; Конгрес; політична культура; party system; United States; two-party system; third parties; electoral system; Congress; political culture