Основи геополітики та геостратегії [Електронне видання] - Пересипкіна, Ірина Валентинівна; Peresypkina, Iryna Valentynivna (Харків : Харківський національий університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
Методичні рекомендації містять положення про організацію вивчення навчальної дисципліни, її тематичний план та структуру, плани семінарських занять, завдання для самостійної роботи, підсумковий тест для самоконтролю студентів та рекомендовану літературу. Для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, що навчаються за спеціальністю 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» (освітня програма «Міжнародна інформація та міжнародні комунікації»).

The methodological recommendations contain provisions on the organization of study of the academic discipline, its thematic plan and structure, plans for seminar classes, tasks for independent work, a final test for self-control of students and recommended literature. For applicants of the first (bachelor's) level of higher education, studying in specialty 291 "International Relations, Public Communications and Regional Studies" (educational program "International Information and International Communications").
Basics of geopolitics and geostrategy [Electronic edition]
Keywords: SOCIAL SCIENCES:: Political science:: Peace and development research; геополітика; геостратегія; стратегічні ресурси; сфера впливу; географічне положення; стратегічне планування; національні інтереси; регіональна безпека; економічні інтереси; військова міць; geopolitics; geostrategy; strategicresources; sphereofflow; geographicallocation; strategicplanning; nationalinterests; regionalsecurity; economicinterests; militaryaffairs