Публікації краєзнавчого характеру в «Харьковском сборнике» (до 130-річчя видання) - Янкул, Олексій Миколайович (ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2018)
Тези присвячені огляду публікацій краєзнавчого характеру, які були опубліковані у додатку до статистико-інформаційного збірника «Харьковский календарь» (на 1869–1917 рр.) — «Харьковском сборнике» (1887–1898 рр.). Зазначається, що на сторінках «Харьковского сборника» друкувалися здебільшого науково-популярні статті, які вийшли з-під пера істориків, краєзнавців, етнографів, ботаніків, географів та інших представників різних галузь знань, однак, основною ідеєю збірника було розміщення матеріалів з вивчення Харківщини. У публікаціях висвітлювалися такі аспекти, як історичний розвиток краю, економічний стан, природа, духовне життя тощо.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects