Державна політика розвитку підприємств галузі машинобудування промисловості України - Ходякова, Катерина Сергіївна; Khodiakova, K.S. (Харків: ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2022)
У дисертації наведено послідовне вирішення конкретного наукового завдання, що полягає у теоретичному обґрунтуванні та розробленні практичних рекомендацій щодо напрямків удосконалення державної політики розвитку підприємств галузі машинобудування промисловості України. Актуальність теми дисертаційної роботи зумовлена неефективністю державної промислової політики, відсутністю стратегічних напрямків розвитку підприємств галузі машинобудування, необхідністю задоволення попиту на виробництво вітчизняної продукції галузі машинобудування на внутрішньому ринку, важливістю збільшення частки високотехнологічних видів діяльності в обсягах виробництва, його реструктуризацією та необхідністю модернізації застарілих основних фондів, недосконалістю імплементації законодавчої бази щодо виконання угод на внутрішньому та зовнішньому ринках. Khodiakova K.S. State development policy of the machine building enterprises of Ukraine industry. Qualification scholarly paper: a manuscript. Thesis submitted for obtaining the Doctor of Philosophy degree in Public administration, Speciality 281 – Public administration. – Kharkiv : V. N. Karazin Kharkiv National University, Ministry of Education and Science, 2022. The dissertation provides a consistent solution of a particular scientific problem, which implies the theoretical justification and development of practical recommendations on areas of state development policy improvement of machine building enterprises of Ukraine industry.
State development policy of the machine building enterprises of Ukraine industry
Keywords: державна промислова політика; публічне адміністрування; інноваційно-промисловий розвиток; машинобудування; кластеризація; стратегія розвитку; партнерство держави та бізнесу; корпоративна соціальна відповідальність; state industrial policy; public administration; innovation and industrial development; machine building; clustering; development strategy; state and business partnership; corporate social responsibility