Двухфазная модель оседания эритроцитов в неоднородном поле сил - Дацок, О.М.; Жолонский, Е.Н.; Кизилова, Н.Н. (My University, 2002)
В роботі розглядається квазіодновимірна задача про осідання частин, що агрегують, в тонкій довгій трубці в неоднорідному вздовж вісєї трубки полі відцентрових сил. Досліджено вплив реологічних властивостей крові та умов проведенння теста на процеси, які відбуваються при осіданні в центрифузі. Надана методика чисельної оцінки швидкості агрегації еритроцитів на підставі аналізу часу досягнення максимальної швидкості осідання.
Keywords: агрегирующие частицы; двухфазная модель