Теорія ймовірностей і математична статистика : опорний конспект - Дьячкова, Ольга Володимирівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2019)
Видання призначено для студентів усіх форм навчання, які вивчають базовий курс теорії ймовірностей і математичної статистики. Розглянуто основні поняття та найважливіші відомості цього курсу. Видання може бути використане як довідник студентами, аспірантами, викладачами, науковими співробітниками та всіма бажаючими, які опановують імовірнісні та статистичні методи.
Висвітлено події та операції з ними, імовірності та операції з ними, випадкові величини та їхні розподіли, граничні теореми. Також розглянуто роботу з вибірками даних, основу оцінювання параметрів, перевірки гіпотез та елементи кореляційного і регресійного аналізу.
Keywords: Research Subject Categories::MATHEMATICS::Applied mathematics::Mathematical statistics; Research Subject Categories::MATHEMATICS::Other mathematics; теорія ймовірностей; математична статистика; опорний конспект