Українська лексикографія доби змін (1918–1940) : віртуальна виставка - Байрамова, Каріна Іванівна; Bairamova, Karina (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2026)
Українська мова — це не лише спадщина, а й боротьба, пошук і сміливість. У 1920–1930-х роках ХХ століття слово стало простором творення майбутнього. Саме тоді з’являються словники, що не просто фіксували лексику, а формували мовну норму, зберігали живу народну мову й утверджували українську як повноцінну мову науки, культури та освіти. Віртуальна виставка присвячена словникам доби українського відродження — свідкам інтелектуального злету й трагічних випробувань. Запрошуємо зазирнути в лексикографічні скарби, де кожне слово — крок до самоусвідомлення нації.
Прижиттєві видання авторів
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics; словники мовні; українська мова ХХ століття; словники українські; історія України