Розробка концепції кавʼярні «Захер» на 20 місць у місті Харкові - Пашкова, Анастасія Володимирівна; Pashkova, A. V. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Роботу присвячено питанням розробки концепції закладу ресторанного господарства, дослідженню тенденцій розвитку ринку кави та кавʼярень в Україні та розкриття філософії кав’ярень третьої хвилі як основи розробки концепції. Висвітлено теоретичні аспекти опису бізнес-концепції та оцінки цільової аудиторії. Проаналізовано ринок кави та кав’ярень та розроблено концепт-профіль закладу та розроблено операційний та організаційний плани. Сформовано фінансовий план діяльності проєктного закладу – кав’ярні «Захер» та спрогнозовано фінансові показники господарювання, здійснено оцінку економічної ефективності проєкту.

The work is devoted to issues of developing the concept of a restaurant establishment, researching trends in the development of the coffee market and coffee shops in Ukraine, and revealing the philosophy of third-wave coffee shops as a basis for developing the concept. The theoretical aspects of the description of the business concept and the assessment of the target audience are highlighted. The market of coffee and coffee shops was analyzed, the concept profile of the establishment was developed, and operational and organizational plans were developed. The financial plan of the project institution - "Zacher" coffee shop - was formed and the financial indicators of the business were forecasted, in fact an assessment of the economic efficiency of the project.
Development of the concept of the cafe «Zacher» for 20 seats in the city of Kharkiv
Керівник: Гревцева Наталія В’ячеславівна, кандидат технічних наук, професор кафедри міжнародної електронної комерції та готельно-ресторанної справи
Keywords: SOCIAL SCIENCES; концепція кав’ярні; кав’ярні третьої хвилі; заклад ресторанного господарства; концепт-профіль закладу; операційний план; фінансовий план; оцінка ефективності; coffee shop concept; third wave coffee shop; restaurant establishment; concept profile of the establishment; operational plan; financial plan; performance evaluation