Питання статусу кримськотатарського народу в контексті визначення поняття «корінний народ» - Орєхова, І. (Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна; історичний факультет, 2011)
У статті аналізуються погляди дослідників на проблему статусу кримськотатарського народу, виявляються основні теоретичні концепти, які використовуються для критеріїв належності тієї чи іншої етносоціальної групи до категорії «корінних народів».
Орєхова Ірина – здобувач історичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.
Keywords: корінний народ; кримські татари; кримське питання; національні меншини