Державне регулювання трудової міграції - Дембицький, Андрій Романович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Трудова міграція нині є повсюдним явищем, що охоплює майже всі регіони світу. Мільйони людей мігрують з однієї країни до іншої. Міжнародні мігранти суттєво сприяють економічному розвитку як приймаючих країн, так і країн їхнього походження, відправляючи значні грошові перекази своїм родинам на батьківщині. Метою роботи є обгрунтування теоретичних і практичних аспектів проблеми державного регулювання трудової міграції. Об'єктом роботи є трудова міграція як важлива складова глобальної економічної системи та міжнародних економічних відносин. Предмет дослідження – процес трудової міграції населення, його фактори, тенденції, механізм регулювання.
State regulation of labor migration
Керівник наукової роботи: Матросова Людмила Миколаївна, доктор економічних наук, професор кафедри економіки та менеджменту
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; публічне управління та адміністрування; public management and administration; державне регулювання; state regulation; трудова міграція; labor migration