Музей археології Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна на сучасному етапі - Письменна, Юлія Олександрівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2021)
Дослідження присвячене вивченню розвитку музею Археології Харківського університету імені В.Н. Каразіна. Предметом дослідження є процес розвитку Музею археології Харківського університету, та його внесок у розвиток археологічної науки у наш час. Мета дипломної роботи полягає у всебічному, ґрунтовному та комплексному вивченні історії розвитку Музею археології Харківського національного університету. Актуальність теми полягає у тому що його історія є мало дослідженою, а її дослідження має велике значення для самого університету імені В.Н. Каразіна.

The study is devoted to the study of the development of the Museum of Archeology of Kharkiv University named after V.N. Karazina. The subject of research is the process of development of the Museum of Archeology of Kharkiv University, and its contribution to the development of archaeological science in our time. The purpose of the thesis is a comprehensive, thorough and comprehensive study of the history of the Museum of Archeology of Kharkiv National University. The relevance of the topic is that the history of the museum is little studied, and its study is of great importance for the University named after V.N. Karazin.
Керівник: Павлова Ольга Григорівна, кандидат історичних наук, доцент кафедри історіографії, джерелознавства та археології
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects; HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::Archaeology subjects; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; Харківський університет; музей археології; формування колекції; створення музейного закладу; сучасна експозиція; музеї Харківського університету