Міграційна політика сучасної держави: сутність та шляхи впровадження - Петрова, Я.В. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2008)
Стаття присвячена розгляду феноменології сучасної міграційної політики та проблемам впровадження державної міграційної політики в Україні. Головна мета дослідження полягає у аналізі новітніх тенденцій у розбудові системи політико-правового управління міграційними потоками, здебільшого міждержавного переміщення кваліфікованих кадрів, т. зв. інтелектуальних міграційних каналів. На основі комплексного аналізу інститутів та механізмів міграційної політики робляться висновки щодо перспектив розвитку системи міграційної регуляції на вітчизняному ґрунті.
Keywords: міграційна політика; міграційна регуляція