Зовнішня політика Болгарії за регентства і прем’єрства С.Стамболова в оцінці радянської історіографії 20-х рр. ХХ ст. - Миколенко, Д.В. (My University, 2012)
У статті виконано історіографічний огляд досліджень радянських авторів, опублікованих у період непу, де розкривається зовнішня політика С. Стамболова. Автор приходить до висновку, що оцінка радянськими авторами позиції С. Стамболова на міжнародній арені знаходиться у прямій залежності від інтерпретації істориками зовнішньої політики Росії кінця ХІХ ст. Протягом періоду непу спроби Санкт-Петербурга посилити свій вплив на Балканах засуджувались як втручання у внутрішні справи суверенної держави.
Keywords: радянська історіографія; Стамболов С.; Народно-ліберальна партія; «стамболовісти»