Розробка стратегії розвитку підприємства - Мироненко, Данило Миколайович; Myronenko, Danylo (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Узагальнено підходи до визначення сутності стратегії розвитку підприємства та його значення для забезпечення довгострокового розвитку організації; визначено види стратегій розвитку підприємства та обґрунтувано критерії вибору найбільш придатної стратегії; систематизовано сучасні моделі та інструменти стратегічного управління та визначено можливості їх застосування у процесі формування стратегії розвитку; діагностовано основні проблеми ринкового середовища поштових послуг на основі аналізу діяльності АТ «УКРПОШТА»; проведено оцінку внутрішнього стану АТ «УКРПОШТА»; оцінено зовнішнє середовища досліджуваного підприємства на основі конкурентного аналізу і визначено ключові проблеми розвитку; сформовано стратегічні цілі розвитку підприємства на основі результатів проведених аналітичних досліджень; обґрунтовано вибір оптимальної стратегії розвитку та розробити стратегічну карту її реалізації; виконано економічне обґрунтування впровадження стратегії на основі розрахунку витрат, прогнозу результатів та оцінці ефективності.

Generalized approaches to determining the essence of an enterprise's development strategy and its importance for ensuring the long-term development of the organization ; defined types strategies development enterprises and justified criteria choicemost suitable strategies ; systematized modern models and tools strategic management and defined opportunities their application in the process formation strategies development ; diagnosed main problems market environment postal services based on analysis activities JSC "UKRPOSTA" ; conducted assessment internal state of JSC "UKRPOSTA" ; estimated external environment subject enterprises based on competitive analysis and determined key problems development ; formed strategic goals development enterprises based on results conducted analytical research ; justified the choice of the optimal development strategy and developed a strategic map for its implementation; done economic justification implementation strategies based on calculation costs , forecast results and evaluation efficiency.
Development of an enterprise development strategy
Керівник: Єрьоміна Марина Олександрівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри управління та адміністрування.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; управління; підприємство; розробка стратегії; management; company; strategy development