Вклад А.Маршалла в развитие экономической науки - Ким, М. Н.; Назырова, К. З.; Кім, М. М.; Назирова, К. З (Харків : Харкiвський нацiональний унiверситет iмені В. Н. Каразiна, 2009)
Данная статья представляет собой попытку охарактеризовать тот вклад, который внес в развитие экономической науки английский экономист Альфред Маршалл. Будучи представителем второй волны «маржиналистской революции», ученый, тем не менее, внес в учение австрийской школы весомые изменения, тем самым выработав новую концепцию, которая получила название «неоклассической политэкономии». В его основном научном труде, известном как «Принципы экономической науки», изложены основы его теории.

Дана стаття являє собою спробу охарактеризувати той вагомий внесок, який зробив у розвиток економічної науки англійський економіст Альфред Маршал. Виявившись одним з ідеологів другої хвилі «маржиналістської революції», вчений, однак, привніс вагомі зміни до теорії австрійської школи, тим самим розробив нову концепцію, яка отримала назву «неокласичної політекономії». В його головному трактаті, відомим за назвою «Принципи економічної науки», викладено основи його теорії.

This article is trying to characterize the considerable contribution made by Alfred Marshall to the development of the economic science. Being a representative of the second part of ideologists of the ‘marginal revolution’, the scientist nonetheless had altered this theory in some way. So he created a new concept, known in economic science as “neoclassic political economy”. In his main discourse, known as the “Principles of economics”, the scientist eluded main terms of his theory.
Внесок А. Маршала у розвиток економічної науки
The Contribution of A. Marshall to the Development of Economic Science
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; маржиналистская революция; неоклассическая политэкономия; закон спроса и предложения; квазирента; издержки производства; эластичность; маржиналістська революція; неокласична політекономія; закон попиту та пропозицii; квазiрента; витрати виробництва; еластичнiсть; marginal revolution; neoclassic political economy; the law of demand and supply; quasi-rent; costs of production; elasticity