Розробка плану збутової політики підприємства з урахуванням сучасних інструментів маркетингу - Корякіна, Руслана Романівна; Koriakina, R. R. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Магістерська кваліфікаційна робота присвячена дослідженню теоретичних і практичних аспектів формування збутової політики підприємства в умовах цифрової трансформації. Розкрито сутність та роль збутової політики, охарактеризовано сучасні інструменти маркетингових комунікацій. Проаналізовано ефективність збутової діяльності ТОВ «ПРАВЕКС ГРУП» та визначено ключові проблеми її реалізації. Запропоновано заходи з удосконалення збутової політики, зокрема впровадження CRM-системи, веб-ресурсу та цифрових каналів просування, що забезпечують підвищення ефективності продажів і конкурентоспроможності підприємства. Результати розробок можуть бути застосовані у практичній діяльності підприємств.

The master’s thesis is devoted to the study of theoretical and practical aspects of forming the sales policy of an enterprise in the context of digital transformation. The essence and role of sales policy are revealed, and modern marketing communication tools are characterized. The sales activity of LLC “PRAVEKS GROUP” is analyzed, and key problems of its implementation are identified. Measures for improving the sales policy are proposed, including the introduction of a CRM system, development of a corporate web resource and use of digital promotion channels, which ensure an increase in sales efficiency and enterprise competitiveness. The results of the study can be applied in the practical activity of enterprises.
Development of a sales policy plan of the enterprise considering modern marketing tools
Керівник: Прокопчук Лілія Миколаївна, кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри маркетингу та торговельного підприємництва
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; збутова політика; інтернет-маркетинг; sales policy; digitalization; internet marketing