Розробка стратегії розвитку підприємства - Бублик, Михайло Михайлович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У кваліфікаційній роботі досліджено теоретичні та практичні аспекти формування стратегії розвитку підприємства на основі сучасних підходів стратегічного управління. Розглянуто сутність і роль стратегічного управління, класифікацію стратегій розвитку та особливості їх застосування в умовах сучасного бізнес-середовища. Проведено аналіз зовнішнього та внутрішнього середовища ПП «Оліяр», а також оцінено ефективність його чинної стратегії розвитку. На основі отриманих результатів розроблено практичні рекомендації щодо вдосконалення організаційної та маркетингової стратегії підприємства, спрямовані на підвищення його конкурентоспроможності та ефективності діяльності.
Керівник роботи: Васильєв Олексій Вікторович, доктор економічних наук, професор кафедри управління та адміністрування, Навчально-науковий інститут «Каразінська школа бізнесу»
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; стратегія розвитку підприємства; аналіз середовища підприємства; маркетингова стратегія; конкурентоспроможність