In Statu Nascendi. Теоретичні та прагматичні проблеми перекладознавства. Вип. 10 : збірник студентських статей - (:unkn) unknown (Харків : ТОВ "НТМТ", 2009)
До збірки увійшли студентські статті, які досліджують теоретичні та прагматичні проблеми перекладознавства і методики навчання перекладу. Зокрема, розглядаються питання галузевого (політика, наука, техніка, спорт, синоптика, методика навчання іноземних мов, лінгвістика) та художнього перекладу, включаючи особливості перекладу кінофільмів, казок, крилатих та ідіоматичних виразів, а також проблеми, пов’язані з окремими труднощами мовного посередництва (переклад реалій, інновацій, абревіатур, цитат, реклами).
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics::Linguistic subjects::Linguistics; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; перекладознавство; методика навчання перекладу; галузевий переклад; художній переклад; особливості перекладу кінофільмів; особливості перекладу казок; особливості перекладу крилатих та ідіоматичних виразів; мовне посередництво; переклад реалій; переклад інновацій; переклад абревіатур; переклад цитат; переклад реклами