Вимірювання температурних ефектів електрохімічних реакцій на поляризованій межі «електрод - розчин» в системі Сu-СuSO4-H2O - Самойлов, Є.О.; Шаповалов, С.А.; Ларін, В.І. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2008)
Створено та протестовано на електрохімічній системі Сu/Сu2+ експериментальну установку, що дозволяє одночасно реєструвати електричні параметри (потенціал електроду, струм) та температуру електрода з чутливістю не менше 10 мВ/К. Температурні залежності висвітлюють складний характер теплових процесів на поверхні електроду при проходженні електричного струму через межу «електрод - розчин».
Keywords: електрод; електрохімічні реакції; температурні ефекти; електротермографія