Формування ключових компетентностей здобувачів профільної середньої освіти в математичній освітній галузі засобами Web-квестів (на прикладі вивчення теми «Похідна функції та її застосування») - Юрченко, Ангеліна Юріївна; Yurchenko, Anhelina (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Кваліфікаційна робота магістра присвячена дослідженню формування ключових компетентностей здобувачів профільної середньої освіти в математичній освітній галузі засобами Web-квестів (на прикладі вивчення теми «Похідна функції та її застосування»). У роботі здійснено аналіз предметної області та обґрунтовано актуальність обраної теми, проведено огляд сучасних науково-педагогічних і методичних досліджень та визначено основні завдання. У першому розділі висвітлено теоретико-методичні аспекти застосування Web-квестів як засобу формування ключових компетентностей здобувачів профільної середньої освіти, а також здійснено огляд і порівняльний аналіз цифрових платформ для їх створення. У другому розділі було розроблено Web-квести з математики на тему «Похідна функції та її застосування», реалізовано інтерактивні завдання та елементи, впроваджено створений ресурс у освітній процес закладів профільної середньої освіти та апробовано його ефективність.

The master’s qualification work is devoted to the study of the formation of competences of students of specialized secondary education in the field of mathematics through the use of Web-quests (using the example of studying the topic “Derivative and their applications”). The paper analyzes the subject area and substantiates the relevance of the chosen topic, reviews current scientific, pedagogical, and methodological studies, and defines the main objectives. The first chapter highlights the theoretical and methodological aspects of using Web-quests as a means of forming key competences of students of specialized secondary education, and also provides a review and comparative analysis of digital platforms for their creation. In the second chapter, Web-quests in mathematics on the topic “Derivative of a Function and Its Applications” were developed, interactive tasks and elements were implemented, the created resource was introduced into the educational process of specialized secondary education institutions, and its effectiveness was tested.
Developing key competencies of secondary school students in mathematics through web quests (using the example of studying the topic “Derivatives and their applications”)
Науковий керівник: Жовтоніжко Ірина Миколаївна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри вищої математики та інформатики
Keywords: MATHEMATICS; ключові компетентності; освітні технології; інновації; Web-квест; похідна функції; key competencies; educational technologies; innovations; Web-quest; derivative of a function