Однореакторний синтез 3,4-діарилзаміщених імідазолін-2-онів за участю димедону, арилгліоксалей та сечовин - Замігайло, Л.Л.; Колос, Н.М. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2008)
Однореакторним синтезом за участю димедону, арилгліоксалей, сечовин або N-арилсечовин синтезовано 4-арил- та 3,4-діарил-5-(2-димедоїл)імідазолін-2-они, відповідно. Показано, що цільові сполуки можуть бути одержані також реакцією ароїл-(біс-димедоїлметанів) з сечовинами. Запропоновано схеми утворення похідних імідазолін-2-ону.
Keywords: похідні імідазолін-2-ону; синтез імідазолінів; спектроскопія