Порівняльний цивільний процес : навчально-методичний посібник - Заварза, Т.В.; Бервено, С.М.; Новікова, Л.В.; Тоцька, К.М. (Харків : ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2018)
Посібник присвячений вивченню основних інститутів цивільного процесу різних держав та створений на основі лекцій з порівняльного цивільного процесу, які читали у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна. Кожен інститут цивільного процесу розглянуто з посиланням на першоджерела держав Європейського Союзу, США, Швейцарії, Австралії і т. д. Під час викладення матеріалу враховані зміни, що відбулися у цивільному процесі України 15 грудня 2017 року. У якості ілюстративно-наочних матеріалів після кожного пункту посібника наведені переклади судових рішень окремих держав світу. Кожен пункт посібника містить питання для самоперевірки та завдання для контролю засвоєння знань, які мають, перш за все, прикладний характер.
Посібник розрахований на студентів, що навчаються за спеціальністю «Міжнародне право».
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; навчально-методичний посібник; порівняльний цивільний процес; Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна; судова реформа в Україні; цивільний процес; Україна