Демократичні інститути та громадянська толерантність як засіб консенсусного розв’язання конфліктів - Біденко, Ю.М.; Bidenko, Yu. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2013)
Розглядаються базові теорії демократії, які співвідносяться з концептами толерантності та громадянського суспільства. Зазначається, що демократія сприяє оцінюванню конфліктів як ігор з ненульовою сумою. На прикладі України вказується високий конфліктний потенціал перехідних суспільств із непередбачуваними електоральними циклами та слабкими цінностями терпимості. The basic theories of democracy are considered in a correlations with the concepts of tolerance and civil society. There says that democracy promotes evaluation of a conflict as non-zero-sum games. Also, using Ukrainian example, the author shaws high potential for a socio-political conflict in transitional societies with unpredictable electoral cycle and weak values of tolerance.
Democratic institutions and civil tolerance as a consensus method for conflicts' resolution
Keywords: демократія; конфлікт; консенсус; толерантність; громадянське суспільство; democracy; conflict; consensus; tolerance; civil society