Інтердискурсивність політичного дискурсу - Шевченко, І.С. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2009)
У статті уточнюється сутність інтердискурсивних зв’язків відповідно до різних аспектів дискурсу: когнітивних, комунікативних, метакомунікативних (фатичних). Інтердискурсивність визначається як когнітивно-комунікативна категорія, що об’єднує інші категорії дискурсу, полягає в інтеграції в дискурсі різних областей знання й практики та має градуальний характер. В статье уточняетсясущность интердискурсивных связей в соответствии с разными аспектами дискурса: когнитивными, коммуникативными, метакоммуникатив- ными (фатическими). Интердискурсивность определяется как когнитивно-коммуникативная категория, которая объединяет другие категории дискурса, заключается в интеграции в дискурсе разных областей знания и практики и имеет градуальний характер. The article specifies the essence of interdiscursive connections in accordance with different aspects of discourse: cognitive, communicative, metacommunicative (phatic). Interdiscursivity is determined as a cognitive-communicative category which unites other categories of discourse, consists in integration of different areas of knowledge and practice in discourse and has a gradual character.
Keywords: interdiscursivity; category of discourse; social practice; cognitive-communicative and metacommunicative; інтердискурсивність; категорія дискурсу; соціальна практика; когнітивно-комунікативний і метакомунікативний аспекти дискурсу