Лінійні залежності енергій сольватації (LSER) для кількісної характеристики та порівняння міцелярних хроматографічних систем - Бойченко, О.П.; Сидоренко, А.Ю.; Марков, В.В.; Логінова, Л.П. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2010)
Лінійні залежності енергій сольватації (LSER) використано для моделювання утримування ряду бензодіазепінів та β-блокаторів за даними міцелярної рідинної хроматографії. Моделі LSER побудовані для хроматографічних систем з різними 15 рухомими фазами, що містили додецилсульфат натрію (ДСН) з концентрацією від 0.025 М до 0.250 М та 1-пентанол з об’ємною часткою від 0.50 до 3.00 %. Виявлено зміну у властивостях стаціонарної та рухомої фази при збільшенні концентрації ДСН та 1-пентанолу. Міцелярні хроматографічні системи порівняно з двофазною системою 1-октанол-вода.
Keywords: міцелярна рідинна хроматографія; лінійні залежності енергій сольватації; додецилсульфат натрію; 1-пентанол; бензодіазепіни; β-блокатори