Сонце – умова життя на землі, чинник здоров’я і нездоров’я дітей і дорослих - Шахненко, В.І. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2008)
Ціль роботи – дослідження й аналіз літератури про вплив Сонця на здоров'я дорослих, дітей і підлітків, вироблення заходів і засобів пом’якшення негативного впливу сонячної активності на їхнє самопочуття. Отже, досить актуальною є проблема ознайомлення учнів ЗНЗ з цими та іншими знаннями з геліобіології, в першу чергу на уроках «Основ здоров’я».
Keywords: Сонце; активність Сонця; геомагнітні збурення; вплив на дітей і дорослих; засоби пом’якшення впливу Сонця