Навчання реферування наукового тексту іноземних студентів-нефілологів - Алексєєнко, Т.М.; Копилова, О.В.; Тростинська, О.М.; Alekseenko, T.M.; Kopylova, O.V.; Trostynska, O.M.; Алексеенко, Т.Н.; Копылова, Е.В.; Тростинская, О.Н. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Центр міжнародної освіти, 2010)
У статті розглядаються основні принципи навчання реферування студентів-іноземців, визначається місце реферування у системі занять з російської мови, описується розроблений з урахуванням визначених положень навчальний посібник з реферування.
Review teaching of scientific text of foreign non-philologist students
Обучение реферированию научного текста иностранных студентов-нефилологов
Main principles of review training of the foreign students have been considered in the article. The role of review in the system of the Russian languages classes has been also determined. Text-book in review taking into account all the mentioned principal propositions has been described.
Keywords: review; scientific text; foreign students; organization of training; реферирование; научный текст; иностранные студенты; организация обучения; реферування; науковий текст; іноземні студенти; організація навчання