Водорості Національного природного парку «Деснянсько-Старогутський» - Бурова, О.В.; Жежера, М.Д. (Суми : Університетська книга, 2013)
Уперше узагальнено дані щодо водоростей Національного природно го парку «Деснянсько-Старогутський», розглянуто історію досліджень водоростей на території Новгород Сіверського Полісся і парку, проаналі зовано видове різноманіття водоростей, розподіл видового складу за ти пами водойм та його особливості. Наведено повний анотований список водоростей, виявлених у водоймах парку та його околицях, визначено нові і рідкісні види.
Keywords: водорості; Національний природний парк «Деснянсько-Старогутський»