Російська історіографія кінця ХІХ – початку ХХ ст. про політичну діяльність Стефана Стамболова - Миколенко, Д.В. (My University, 2012)
У статті розглядаються особливості висвітлення політичної діяльності С. Стамболова російськими вченими істориками. Автор приходить до висновку, що чимало аспектів біографії революціонера, члена регентської ради, прем’єр-міністра розкриваються тенденційно й упереджено. Деякі питання, пов’язані з зазначеною темою, не знайшли відображення у роботах дослідників.
Keywords: російська історіографія; Стамболов С.; Народно-ліберальна партія; «стамболовісти»