Система біржових торгів та напрямки її вдосконалення - Черніга, Олександр Сергійович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглянуті питання: суть біржової діяльності та її історичний розвиток; класифікація бірж та біржових товарів; система біржових торгів: організація, функціонування, особливості; характеристика; аналіз показників діяльності ПрАТ Фондова біржа «ПЕРСПЕКТИВА»; аналіз активності та ефективності системи біржових торгів в Україні; поведено порівняльний аналіз функціонування біржового ринку у світі та в Україні; обґрунтовані напрями удосконалення системи біржових торгів в Україні; розроблено комплекс заходів з удосконалення системи біржових торгів ПрАТ Фондова біржа «ПЕРСПЕКТИВА»
Керівник: Шуміло Ольга Станіславівна, доктор економічних наук, професор кафедри маркетингу, менеджменту та підприємництва
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; біржова діяльність; фондова біржа; цінні папери; дериватив; облігація; обсяг торгів