Проблеми становлення державної роздрібної торгівлі в Харкові в роки непу - Скубій, І.В. (Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, 2012)
Дана стаття присвячена дослідженню проблеми становлення державної роздрібної торгівлі у Харкові в роки непу. Аналізуються основні методи радянської влади у справі розширення мережі державної торгівлі. Приділяється увага вивченню особливостей розвитку одного з найбільших товариств роздрібної торгівлі, а саме «Ларка». Данная статья посвящена изучению проблемы становления государственной розничной торговли в Харькове в годы нэпа. Раскрываются основные методы советской власти в деле расширения сети государственной торговли. Уделяется внимание изучению особенностей развития одного из наиболее крупных товариществ розничной торговли, а именно «Ларька». The article deals with the investigation the problem of becoming state retail trade in Kharkiv under NEP. The main methods of the Soviet power in the field of expansion the network of state trade are revealed. The attention is paid to the investigation the features of evolution one of the most large association of retail trade, that was named «Larek».
http://www-philosophy.univer.kharkov.ua/ua/kafedra/visn_ua/visn_15.html
Keywords: державна роздрібна торгівля; Харків; неп; государственная розничная торговля; Харьков; нэп; state retail trade; Kharkiv; NEP