Рекреаційний господарський комплекс Одеського регіону - Ніколаєва, О.І. (My University, 2018)
Ніколаєва О. І. Рекреаційний господарський комплекс Одеського регіону . – Кваліфікаційна робота на правах рукопису. Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата географічних наук за спеціальністю 11.00.02 – економічна та соціальна географія. – Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Харків, 2018. В дисертаційному дослідженні обґрунтуванні методо логічні принципи дослідження рекреаційного господарства регіону як рекреаційного міжгалузевого комплексу; охарактеризовано його функціонально - організаційну структуру, головні напрями суспільно - географічних досліджень. Розроблені принципи і методи оцінки ре креаційного потенціалу регіону на засадах концепції географічних дестинацій. Обґрунтована методична схема комплексної та інтегрованої оцінки рекреаційного потенціалу регіону, яка об’єднує всі ресурсні складові рекреаційного господарства – природні умови і ресурси, суспільно - історичні туристичні ресурси, соціально - економічну ситуацію, наявну мережу рекреаційної інфраструктури та підприємств туристичної індустрії Розроблена методична схема дослідження територіальної організації рекреаційного господарства регі ону. Обґрунтована таксономію складових територіальної організації рекреаційної діяльності, яка повною мірою охоплює всі різновиди відпочинку і туризму і зберігає переваги концепції географічних дестинацій щодо характеристики усіх форм територіальної органі зації рекреаційного господарства.
Keywords: рекреаційна діяльність; туристична діяльність; дестинація; рекреаційно-ресурсний потенціал; територіальна організація; міжгалузевий рекреаційний комплекс