Malakhova, L.V.2012-06-012012-06-012012Malakhova L.V. THE ESSENCE OF THE GLOBAL FOOD PROBLEM // Матеріали Міжвузівської студентської наукової конференції «Academic and Scientific Challenges of Diverse Fields of Knowledge in the 21st Century» / «Академічні та наукові виклики різноманітних галузей знань у XXI столітті». Частина І. – Харків : ХНУ ім. В.Н. Каразіна, 2012. – С. 37-41УДК 339.9:338.439.053.23https://ekhnuir.karazin.ua/handle/123456789/6068Статья посвящена рассмотрению сущности глобальной продовольственной проблемы. В результате исследования было выявлено, что продовольственная проблема имеет международное значение и её решение невозможно достичь изолированными усилиями отдельных стран; проанализированы статистические данные о количестве голодающих людей во всех регионах мира; выявлены основные причины, оказывающие влияние на обострение продовольственной ситуации в мире в целом, и особенно в развивающихся странах.The article deals with the essence of the global food problem. The results of the study are as follows: the food problem is of international significance and its solution cannot be achieved by isolated efforts of individual countries; statistics on the number of starving people around the world is analyzed; the main causes, affecting the aggravation of food situation in the world in general and especially in developing countries are identified.endeveloping countriesglobal food problemthe reasons of the food problemThe essence of the global food problemOther