Еколінгвістичні маркери комунікативного контакту в англомовному дискурсі сиблінгів - Шкурка, Еммануіла Анатоліївна; Shkurka, E. A. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Актуальність даного дослідження обумовлюється необхідністю глибшого розуміння механізмів формування комунікативного контакту в англомовному сиблінговому дискурсі з урахуванням культурних, соціальних та екологічних чинників. Дослідження дозволяє не лише описати мовні стратегії, що сприяють підтримці родинних цінностей і довіри, а й внести вклад у розвиток еколінгвістики як науки, що поєднує мовні та соціально природні аспекти комунікації. … Наукова новизна роботи полягає у виявленні принципів екологічності та визначенні еколінгвістичних маркерів комунікативного контакту в англомовному дискурсі сиблінгів.

This thesis investigates communicative contact in modern English sibling discourse from the perspective of ecological linguistics. The relevance of the study is determined by the increasing interest in the interrelation between language and environment within contemporary linguistics. Communicative practices in sibling discourse are analyzed through the implementation of a functional-communicative and ecolinguistic approach to discursive interactions between brothers and sisters in various types of communicative situations involving emotional, cognitive, and social components.
Ecolinguistic markers of communicative contact in english-language discourse of siblings
Керівник роботи: Шпак Олена Владиславівна, кандидат філологічних наук, доцент, доцент кафедри англійської філології та методики викладання іноземної мови
Keywords: HUMANITIES and RELIGION; дискурс; дискурс сиблінгів; еколінгвістика; комунікативний контакт; маркери екологічності; discourse; sibling discourse; ecolinguistics; communicative contact; ecological markers