Розв’язання задач виробничої практики і підготовка звітної документації : навчально-методичний посібник - Кізілова, Наталія Миколаївна; Kizilova, Natalia M. (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2023)
У посібнику сформульовані цілі виробничої практики студентів-магістрів. Наведені приклади типових задач для розв’язання (за вибором студента) протягом проходження виробничої практики, а саме: задачі дослідження систем звичайних диференціальних рівнянь і рівнянь в часткових похідних, обробки і візуалізації «великих даних» (Big Data) у вигляді часових рядів, аналіз графічної інформації, розв’язання сучасних прикладних задач механіки рідин, аналіз біологічної, екологічної та медичної інформації. Обговорюються питання підготовки звіту і презентації з виробничої практики, а також підготовки наукової публікації за темою практики у вигляді тез доповідей конференції або статті у науковому журналі. Для студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності «Прикладна математика»

The manual formulates the goals of industrial practice of master's students. Examples of typical problems to be solved (by the student's choice) during industrial practice are given, namely: problems of researching systems of ordinary differential equations and equations in partial derivatives, processing and visualization of "big data" (Big Data) in the form of time series, analysis graphic information, solving modern applied fluid mechanics problems, analysis of biological, environmental and medical information. Issues of preparation of a report and presentation on production practice, as well as preparation of a scientific publication on the topic of practice in the form of abstracts of conference reports or articles in a scientific journal are discussed. For students of the second (master's) level of higher education majoring in "Applied Mathematics"
Solving production practice problems and preparing report documentation: educational and methodological manual
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі.
Keywords: Research Subject Categories::MATHEMATICS; виробнича практика; звітна документація; студенти-магістри; звичайні диференціальн ірівняння (ЗДР); диференціальні рівняння у часткових похідних (ДРЧП); «великі дані» (Big Data); часові ряди; графічна інформація; механіка рідин; аналіз біологічної інформації; аналіз екологічної інформації; аналіз медичної інформації; підготовка наукової публікації; тези доповіді конференції; динаміка епідемій; реологічні моделі; в’язкопружні тверді матеріали; в’язкопружні рідкі матеріали; реологічні параметри моделей; статистичний аналіз даних; обробка даних захворюваності на Covid-19; кореляційний аналіз; спектральний аналіз; кластерний аналіз; система кровообігу людини; аналіз реограм; аналіз гемодинаміки коронарних артерій; опорно-рухова система людини; аналіз зображень; складні геометричні структури; складні механічні структури; задачі обтікання аеродинамічних форм; пакет AnSys Fluent; прикладна математика; production practice; applied mathematics; AnSys Fluent package; problems of flow around aerodynamic shapes; complex mechanical structures; complex geometric structures; image analysis; human locomotor system; reporting documentation; analysis of hemodynamics of coronary arteries; analysis of rheograms; circulatory system of a person; cluster analysis; spectral analysis; correlation analysis; processing of data on the incidence of Covid-19; master's students; statistical data analysis; rheological parameters of models; viscoelastic liquid materials; viscoelastic solid materials; rheological models; dynamics of epidemics; ordinary differential equations (ODE); abstracts of conference reports; preparation of a scientific publication; analysis of medical information; partial differential equations (PDE); analysis of environmental information; analysis of biological information; fluid mechanics; graphical information; time series