Комп’ютерна модель Telegram бота для підбору комплектуючих ПК на основі ШІ - Колісник, Віталій Андрійович; Kolisnyk, V. A. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Завдання, яке вирішується в кваліфікаційній роботі полягає в тому, щоб розробити Telegram-бота, який за допомогою елементів штучного інтелекту автоматично підбирає комплектуючі для персонального комп’ютера відповідно до запитів користувача. Реалізація передбачає побудову архітектури, вибір інструментів, створення алгоритмів обробки та тестування. Отримані результати демонструють ефективність і доцільність застосування ШІ в задачах підбору апаратного забезпечення.

The task to be solved in the qualification work is to develop a Telegram bot, which, using artificial intelligence elements, automatically selects components for a personal computer in accordance with user requests. Implementation involves building an architecture, selecting tools, creating processing algorithms and testing. The results obtained demonstrate the effectiveness and feasibility of using AI in hardware selection tasks.
Керівник: Мороз Ольга Юріївна, PhD з інформаційних технологій, доцент кафедри комп’ютерних систем та робототехніки
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology::Computer science; telegram-бот; штучний інтелект; ПК-комплектуючі; автоматизований підбір; рекомендаційна система; Python; UML-діаграма; artificial intelligence; PC components; automated selection; recommendation system; UML diagram