Діагностика освітньої діяльності студентів на основі рейтингового підходу - Комишан, Анатолій Іванович; Хударковський, Костянтин Ігорович; Челпанов, Олександр Степанович (Харків : Новий колегіум, 2011)
У монографії на основі аналізу нормативних документів Міністерства освіти і науки України, низки наукових і науково-методичних публікацій у вітчизняних і зарубіжних виданнях, власного науково-педагогічного досвіду авторів досліджується спектр проблем, пов’язаних з європейською інтеграцією вищої освіти України, нормативно-правовим і науково-методичним забезпеченням навчального процесу у вищих навчальних закладах України, визначені проблеми діагностики якості підготовки фахівців з вищою освітою та шляхи їх вирішення, представлена науково обґрунтована система контролю якості підготовки фахівців, розкриті ключові питання організації, проведення та науково-методичного забезпечення контролю, запропонований інноваційний методологічний підхід до визначення освітнього рейтингу студентів за результатами їхньої освітньої діяльності в умовах кредитно-модульної системи організації навчального процесу. Монографія призначається для науковців, які досліджують проблеми діагностики освітньої діяльності студентів, керівного складу, науково-педагогічних працівників і аспірантів вищих навчальних закладів, а також магістрантів.
Keywords: освітня діяльність студентів; діагностика освітньої діяльності студентів; рейтинг студента; частковий рейтинг студента; модель освітньої діяльності студента; рейтинг-модель; контроль; тестовий контроль; методика визначення освітнього рейтингу студента; діагностика якості підготовки фахівців; коефіцієнт вагомості; види та складові видів діяльності студента