Аналіз господарської діяльності : навчально-методичний посібник за курсом для студентів економічних спеціальностей. - Чуприна, Олена Анатоліївна; Чуприн, Костянтин Сергійович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2013)
Навчально-методичний посібник висвітлює основні питання аналізу господарської діяльності, що необхідні для розробки стратегії й тактики розвитку підприємства, обґрунтування планів і управлінських рішень, здійснення контролю за їх виконанням, виявлення резервів підвищення ефективності виробництва. У посібнику відповідно до програми курсу освітлені не тільки такі методологічні питання, як предмет, метод і задачі курсу, а також методики аналізу ефективності використання виробничих ресурсів підприємства, обсягу виробництва і реалізації продукції, її собівартості, фінансових результатів діяльності підприємства, фінансового стану підприємства. Основна увага приділена тим показникам або групам показників, що особливо важливі для аналізу в умовах ринкової економіки. Для студентів економічних спеціальностей.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; господарська діяльність; організація та методика аналізу; аналіз господарських процесів