Державний брендинг у міжнародних відносинах : методичні рекомендації до практичних занять і самостійної роботи для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня денної форми здобуття освіти за спеціальністю 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» освітньо-професійної програми «Міжнародна інформація та міжнародні комунікації» [Електронний ресурс] - Солових, Євгенія Миколаївна; Solovykh, Yevheniia Mykolaivna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Методичні рекомендації "Державний брендинг у міжнародних відносинах" розроблені для здобувачів 3-го курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» освітньо-професійної програми «Міжнародна інформація та міжнародні комунікації» з метою формування у студентів системного комплексу теоретичних знань та практичних навичок з аналізу тенденцій, принципів та технологій формування бренду держави, а також розуміння його ролі як інструменту конструювання позитивного іміджу держави в сучасних міжнародних відносинах. Робота містить тематичний план курсу, програму навчальної дисципліни, інструктивно-методичні матеріали до практичних занять, вказівки до самостійної роботи, методичні рекомендації щодо підготовки презентацій доповідей та інформаційних повідомлень. Особлива увага приділяється теоретичним аспектам державного брендингу, міжнародним індексам оцінювання іміджу держав, практичним аспектам застосування стратегій зовнішньої політики та просування національного бренду державами світу. Видання також включає розгляд брендів міст та впливу персональних брендів на формування іміджу держави. Методичні рекомендації призначені для забезпечення ефективної підготовки здобувачів вищої освіти до практичних занять, самостійної роботи, а також для формування професійних компетентностей, необхідних для аналізу та розробки брендингових стратегій держав у сфері міжнародних відносин.

The methodical recommendations "State Branding in International Relations" are developed for third-year students of the first (bachelor's) level of higher education, specialty 291 "International Relations, Public Communications and Regional Studies" of the educational-professional program "International Information and International Communications" with the aim of forming a systematic complex of theoretical knowledge and practical skills in analyzing trends, principles, and technologies of state brand formation, as well as understanding its role as a tool for constructing a positive image of the state in contemporary international relations. The work contains a thematic course plan, educational discipline program, instructional materials for practical classes, guidelines for independent work, methodical recommendations for preparing presentation reports and informational messages. Special attention is paid to theoretical aspects of state branding, international indices for evaluating state image, practical aspects of implementing foreign policy strategies and promoting national brands by countries worldwide. The publication also includes consideration of city brands and the influence of personal brands on the formation of state image. The methodical recommendations are designed to ensure effective preparation of higher education students for practical classes, independent work, as well as to develop professional competencies necessary for analyzing and developing branding strategies of states in the field of international relations.
State Branding in International Relations : methodical recommendations for practical classes and independent work for third-year students of the first (bachelor's) level of higher education, specialty 291 "International Relations, Public Communications and Regional Studies" of the educational-professional program "International Information and International Communications" [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; державний брендинг; національний імідж; міжнародні відносини; індекси національних брендів; позиціонування держави; комунікаційні стратегії; публічна дипломатія; територіальний брендинг; зовнішньополітичний імідж; брендингові комунікації; state branding; national image; international relations; nation brand indices; state positioning; communication strategies; public diplomacy; territorial branding; foreign policy image; branding communications