Туристсько-рекреаційний потенціал Закарпатської області - Бреславський, Владислав Олегович; Breslavsky, Vladyslav (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Мета дослідження – аналіз туристично-рекреаційний потенціал Закарпатської області, виявлення його особливості, рівень використання, а також окреслення перспектив розвитку туризму в регіоні з урахуванням наявних ресурсів та сучасних викликів. За винятком окремих пам’яток, історико-культурні ресурси регіону використовуються в туристичних цілях недостатньо активно. Водночас ці ресурси мають значний потенціал для розвитку. Ключові проблеми – недостатній рівень транспортної інфраструктури, брак інвестицій, низька якість сервісу в окремих районах, а також потреба в маркетинговому просуванні регіону. В роботі представлений туристичний маршрут вихідного дня «Авто маршрут Замками Закарпаття». Закарпаття це один з найперспективніших регіонів України для відпочинку й рекреації завдяки своєму унікальному лікувально-рекреаційному потенціалу, який підтримує розвиток різних форм туризму та сприяє залученню все більшої кількості туристів.
Tourist and recreational potential of the Zacarpathian region
Науковий керівник : Гусєва Наталія Володимирівна – кандидат географічних наук, доцент кафедри соціально-економічної географії і регіонознавства
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Human geography, economic geography; суспільна географія; туристсько-рекреаційний потенціал; туристична привабливість; Закарпатська область; social geography; tourist and recreational potential; tourist attraction; Zacarpathian region