Моделювання і створення базових апаратно-програмних елементів системи керування роботом-маніпулятором - Уваров, Валентин Юрійович; Uvarov, V. Yu. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Проблема, яка вирішується в кваліфікаційній роботі полягає в тому, щоб при розробці робота-маніпулятора заздалегідь, не витрачаючи багато часу, можна було протестувати кожен його елемент разом з системою керування без значних матеріальних витрат.

The problem that is solved in the diploma collaboration is testing robot-manipulator`s elements and its control system without extra costs and unnecessary time.
Керівник: Рало Олександр Миколайович, кандидат технічних наук, старший викладач кафедри теоретичної та прикладної системотехніки
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology::Computer science; CoppeliaSim; PyCharm; Python; робот-маніпулятор; програмне забезпечення; керуючий код; симуляція; імпорт; шарнір; robot-manipulator; software; control code; simulation; import; joint