Міжнародна торгівля послугами: фактори і тенденції розвитку у світі та в Україні - Заїка, Яніна Юріївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Міжнародна торгівля послугами стала ключовим фактором економічного розвитку багатьох країн, забезпечуючи значну частку їх ВВП та створюючи нові робочі місця. В умовах глобалізації та цифровізації економіки відбуваються суттєві зміни у структурі та способах надання послуг на міжнародному рівні, що відкриває нові можливості для бізнесу та економічного зростання країн. Метою дослідження є на основі аналізу методологічних основ, статистичних даних та експертних оцінок охарактеризувати сучасний стан та фактори розвитку міжнародної торгівлі послугами, узагальнити ключові тенденції та визначити перспективні напрями її розвитку у світі та в Україні. Об'єктом дослідження є міжнародна торгівля послугами як складова глобальної економічної системи. Предметом дослідження є сучасний стан, фактори і тенденції розвитку міжнародної торгівлі послугами у світі та в Україні.
Науковий керівник: Кім Тетяна Іванівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри міжнародної економіки та світового господарства
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; міжнародна торгівля послугами; конкурентоспроміжность України на світовому ринку послуг; світовий ринок послуг