Мария Сибилла Мериан и ее труды - Кононенко, И.И.; Kononenko, I. (Київ : Видавництво Національної бібліотеки України ім. В.І. Вернадського., 2013)
Стаття присвячена життю і діяльності Марії Сибілли Меріан - талановитої німецької дослідниці, художниці, майстра наукової ілюстрації, книговидавця. Результатом її творчої діяльності стали книги гравюр, які не мають собі рівних в ентомологічній літературі й дотепер за точністю та красою малюнків. Значну увагу приділено опису примірників видань М. С. Меріан, які зберігаються у фонді Центральної наукової бібліотеки Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. The article is devoted to the life and activity of Maria Sibylla Merian. She was a talented deutch scientist and explorer, an artist, the master of scientific illustration, publisher. The result of her researches and creative activities are the books of engravings, that doesn't know so far no equal on accurasy and beauty of the drawings in the entomological literature. Great attention is also paid to the charac-teristics of Merian's publications that are stored in the fund of the Central Scientific Library of V. N. Karazin Kharkiv National University.
Maria Sibylla Merian and her works
Ирина Кононенко, главный библиотекарь ЦНБ Харьковского национального университета имени В. Н. Каразина.
Keywords: Центральна наукова бібліотека ХНУ імені В.Н. Каразіна; видання XVIIІ ст. з біології; Марія Сибілла Меріан; ентомологія; комахи Південної Америки; Central Scientific Library of V. N. Karazin Kharkiv National University; the XVIII century publications on the biology; Maria Sibylla Merian; Entomology; insects of the South America